Dům a zahrada – výhody a nevýhody

Dům a zahrada – výhody a nevýhody

Samozřejmě pokud jste vlastníkem domu se zahradou, měli jste jisté důvody, proč jste si dům společně se zahradou pořídili. Můžete se tedy sami zamyslet nad tím, zda má zahrada s domem více výhod, nebo nevýhod.

mokro před domem

Pěstování


Díky vlastní zahradě můžete pěstovat své ovoce, zeleninu, bylinky aj. Nabízí Vám to možnost, být nezávislý na nákupu věcí, které si sami vypěstujete. Bohužel nevýhodou pěstování je neustálá starost a péče o to, aby vám něco vyrostlo/vykvetlo = povedlo se Vám vypěstovat to, co chcete. Vaši úrodu také mohou napadnout škůdci. Některé druhy zeleniny a ovoce můžete pěstovat i doma v květináčích.


 

Bazén


Jestliže milujete vodu a vlastníte zahradu, můžete si pořídit bazén, ten si můžete buď vpustit do země, nebo koupit nadzemní bazén, volba je tedy jen na Vás. Výhodou toho, že máte dům, je to, že bazén si můžete pořídit i vnitřní – tedy do Vašeho domu. Pokud nechcete vnitřní, ale chcete, aby v něm bylo teplo, nebo abyste se mohli koupat i když jsou venku horší podmínky počasí, pořiďte si bazén krytý.


 

Zvířata


Pokud si chcete pořídit zvíře, je pro něj velice výhodné, pokud bude mít výběh i po venku. Bude si užívat volnosti, teplého sluníčka apod. Samozřejmě myslíme kočku, psa, či králíka. Pokud mazlíček chodí více ven, je dobré zainvestovat do ochranných pomůcek proti blechám a klíšťatům. Zvířata můžete mít doma i venku, jen je potřeba dbát více na hygienu.
jaro na chalupě


 

Děti


Děti mají rádi venku dětská hřiště. Máte možnost, si takové menší hřiště pořídit i k Vašemu domu na Vaší zahradu. Další možností je koupě pískoviště a být s dítětem venku a i přesto být stále doma.


 

Posezení

Téměř v každém obchodě, který nabízí věci na/pro zahradu, naleznete i posezení (venkovní stoly a židle/křesla). Můžete si takové posezení pořídit a pořádat venku různé oslavy, nebo párty pro přátele. Případně zde můžete sedávat na jaře a v létě, když si budete dopřávat kafe s kamarádkou. Děti si zde mohou dělat za hezkého počasí úkoly, aby nemusely sedět doma. Případně si zde můžete číst knihy, nebo se učit.

Úklid

Dům je větší než byt, proto je tedy nutné počítat s více časově náročným úklidem. Mohou Vám s ním ale pomoci ostatní členové domácnosti. Jestliže budete mít domácí zvíře, úklid budete muset dělat častěji. Čas od času musíte uklidit i na zahradě, kde je potřeba posekat trávu, posbírat odpadky, které Vám někdo hodil za plot, nebo které k Vám donesl vítr (jako např. igelitové tašky a sáčky).


You may also like

S kryty na bradavky není nutné nosit podprsenku

S kryty na bradavky není nutné nosit podprsenku

Když se muži svléknou do plavek a postaví na startovací blok v plaveckém bazénu na letních olympijských hrách, upřeně na...

Platit i připlatit se vyplatí

Platit i připlatit se vyplatí

Když se má platit jakékoliv pojištění, tak převážná většina z nás o tom uvažuje, než se rozhodne. Jiné to je u...

Jak vybrat správné běžecké boty

Jak vybrat správné běžecké boty

Správné obutí dokáže posunout váš běžecký výkon do jiné dimenze. A to platí především pro ty z vás, kteří jste doposavad...

Nástup do 1. třídy – jak ho co nejlépe zvládnout

Nástup do 1. třídy – jak ho co nejlépe zvládnout

Základní škola – to už nebude žádné hraní ani volnější režim jako tomu bylo ve školce. Volný režim a časté...

Back to Top