Čaj čínských císařů


Existuje mnoho odrůd, každá má svůj vlastní rituál přípravy a chuťová i aromatická specifika. Bílý čaj má, přestože patří k méně známým, také bohatou tradici. Dříve si jej mohli dovolit opravdu jen ti nejbohatší, na čínském císařském dvoře jej připravovali coby pohoštění pro vzácné návštěvy. Masivně se do Evropy začal dovážet teprve relativně nedávno, přesto již není v našich končinách neznámý. Naopak mnohé jeho varianty v nálevových sáčcích najdete i běžně v supermarketech. Kvalitativně jsou tu však patrné velké rozdíly.

Unikátní nálev, unikátní účinky

Bílé sypané směsi se získávají sklízením ještě nerozvinutých lístků s několika tipsy. Dají se sklízet jen velmi krátkou dobu na jaře před obdobím monzunových dešťů. Nálev z těchto lístků má jemnou nasládlou chuť a delikátní aroma. Je však potřeba přesně dodržet postup přípravy. Stejně jako zelené lístky se ani tyto nezalívají vroucí vodou. Ideální je nechat převařenou vodu zchladnout na teplotu cca 80 stupňů Celsia a poté přesně dodržet předepsanou dobu louhování, která se u různých odrůd pohybuje od jedné do deseti minut. Je také možné připravovat opakované nálevy, při každém dalším je potřeba dobu louhování mírně prodloužit.

5/5 - (1 vote)

You may also like

Enjoy cultural Prague

Enjoy cultural Prague

If you are an enthusiastic lover of traditions, history and culture in general, a visit to Prague will excite you....

Jak na finanční problémy?

Jak na finanční problémy?

Hodila by se vám ve vaší finanční situaci nějaká půjčka? Tak si ji vezměte. A že nevíte, jak na to?...

Lepší organizace pro všechny

Lepší organizace pro všechny

Navštěvování posilovny se mnoha lidem stalo součástí života. Je příjemné si zajít do posilovny a zacvičit si se závažím. Většina...

Co si natisknout na reklamní tričko

Co si natisknout na reklamní tričko

Domácí mazlíčky – reklamní trička nemusí nutně propagovat pouze firemní loga, mohou rozdávat lidem radost i skrze fotografie domácích mazlíčků....

Back to Top