Dopravní nehody

Dopravní nehody

Každý den se na našich silnicích stane nějaká dopravní nehoda. Nejčastějšími důvody je nepozornost řidiče a skutečně občas je to mžik a neštěstí je na světě. Pokud to odnesou pouze plechy, tak to sice není příjemné, ale na druhou stranu není to tak závažné, jako když při nehodě se někdo vážně zraní, nebo snad v nejhorším případě zemře. Tady se odehrává daleko horší scénář, který má trvání celý život. Nicméně i úmrtí při dopravní nehodě má svoje historické datum, které bylo více jak před 100 lety. Stalo se to v únoru roku 1898, kdy po nárazu do stromu zemřel člověk. Sice nejel rychle, asi jen 30 km/h, ale i to stačilo na první daň. Od té doby se mnohé změnilo, přesto dopravní nehody jsou stále větší a větší součástí motorismu.

rozbité auto

Nejčastější důvody:

  • Nepřiměřená rychlost a nebezpečná jízda. Lidé chvátají a zbytečně riskují na místech, kde úseky rozhodně nejsou přehledné. Občas nevidí ani za daný horizont. Mnohdy chtějí řidiči ukázat druhým, jak silný motor mají schovaný pod kapotou svého stroje. Pak se špatně vozidlo přizpůsobuje i stavu vozovky.
  • Nevěnování se řízení. Stačí skutečně chvíle. Podívat se na mobil, otočit se na děti, jíst nebo pít za volantem a zde je mnoho dalších možností, které mohou odvést pozornost.
  • Předjíždění. Kolikrát se můžeme přímo zděsit, když vidíme auta, která skutečně nebezpečně předjíždí. Plná čára jim nic neříká, stejně tak jako blížící se protijedoucí vozidla.
  • Alkohol, drogy, léky jsou dalšími nebezpečnými důvody za volantem.
  • Nedostatečná vzdálenost. Těžko se dá pak bezpečně zabrzdit, když se objeví na silnici překážka, kterou samozřejmě nemůže další vozidlo vidět.

záchranáři

Zranění při dopravní nehodě

Málo kdo ví, že pokud došlo při nehodě ke zranění nebo úmrtí a nebyl na vině, tak má nárok na odškodnění. V takovém případě by se o tuto záležitost měla postarat pojišťovna viníka. To se většinou děje bez větších problémů, co ale mnozí nevědí, že pojišťovny ne vždy vyplatí vše, na co mají zranění nebo pozůstalí nárok. Jen pro zajímavost můžete nahlédnout do konkrétních případů, například https://www.poradnaodskodneni.cz/odskodneni-3/odskodneni-po-dopravni-nehode/trvale-nasledky-po-dopravni-nehode/ uvádí hned několik možností a zároveň i postup, jak svůj nárok uplatnit. Nároky lze získat až 4 roky zpět, ode dne úrazu. My těžko umíme posoudit vzniklou situaci a tak často přijímáme věci tak jak nám je předloží pojišťovna. Nic méně není od věci si nechat celou záležitost ještě prověřit a možná budete překvapeni výsledkem. Zdraví to nevrátí, zážitek nevymaže, ale v mnohém to může skutečně pomoci.

You may also like

S kryty na bradavky není nutné nosit podprsenku

S kryty na bradavky není nutné nosit podprsenku

Když se muži svléknou do plavek a postaví na startovací blok v plaveckém bazénu na letních olympijských hrách, upřeně na...

Co se dá dělat v oválném zapuštěném bazénu

Co se dá dělat v oválném zapuštěném bazénu

Kdyby vám někdo položil všetečnou otázku, co budete provádět v zahradním soukromém bazénu, možná budete v rozpacích a jako jedinou...

Dovolená na horách zahladí rány na duši

Dovolená na horách zahladí rány na duši

Dovolená na horách je pro mnoho lidí nezapomenutelným zážitkem. Kromě krásné přírody a pohodové atmosféry nabízí horská dovolená také řadu...

Populární hra

Populární hra

Back to Top